doorsturen en colofon #13

Wij inspireren je graag…


… zoals met deze nieuwe Inspirations! Bel of mail ons voor meer vakantie-ideeën en reissuggesties. Of beter nog: kom langs in ons Travelcenter.

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17




doorsturen en colofon


 

E info@travelxl.nl

Bezoek onze website

Deel deze Inspirations via:



#13

Uitgever

TravelXL
E info@travelxl.nl

Realisatie, vormgeving en techniek

Ruud Slagmolen Copy, Concept & Creatie / Delft
Vadding Len Blonk / Leiderdorp

Fotografie

Ruud Slagmolen, Shutterstock en anderen

Distributie

Circa 82.000

Deze online Inspirations produceren wij met de grootste zorg. Maar aanbieders van producten en diensten kunnen hun aanbod en prijzen veranderen. De uitgevers kunnen daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuiste of achterhaalde gegevens.
Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van TravelXL.



Canadese Parken (gratis in 2017)

In 2017 bestaat Canada 150 jaar en om dat te vieren mag je gratis de prachtige natuur van de nationale parken komen bekijken, van de Rocky Mountains in Banff National Park tot de indrukwekkende watervallen van Jasper National Park. Een prima vertrekpunt voor een rondreis is Vancouver, al jaren bekend als een van de meest woonbare steden ter wereld. Ook zeer populair voor een stedentrip.


Bekijk ook #2

Reims, Frankrijk

Laat de Notre-Dame van Parijs een keertje links liggen. De Cathédrale Notre-Dame de Reims (Champagne) is even indrukwekkend, maar wel minder druk bezocht. Daardoor kun je in alle rust een van de belangrijkste gotische bouwwerken van Frankrijk ontdekken. Hier werden veel Franse koningen gekroond. Vanwege z’n architectuur en de 2.303 beelden zette Unesco het bouwwerk al in 1991 op de lijst met werelderfgoederen.


Bekijk ook #3

Port Macquarie, Australië

Wil je er zeker van zijn Koala’s te spotten tijdens je roadtrip langs de oostkust van Australië, doe dan het Koala Hospital in Port Macquarie aan, iets ten noorden van Sydney. Vrijwilligers helpen gewonden of getraumatiseerde koala’s weer te rehabiliteren, per jaar zo’n 250 dieren. Toegang met rondleiding is gratis.


Bekijk ook #4

Corfu, Griekenland

Op Corfu ruik je het hele jaar door de geur van wilde kruiden als tijm, oregano en rozemarijn. Heerlijk tijdens een ontspannen wandeling. Bekijk onderweg de prachtige baaien en de vele dorpjes, kerken en kloosters. Ga tijdens je ontdekkingstocht per huurauto ook naar de prachtige paleistuinen van de zomerresidentie van keizerin Sissi.


Bekijk ook #5

Broadway, Engeland

Wie dorpjes als Broadway en Chipping Campden bezoekt, waant zich op de set van een Miss Marple film. Het authentieke Engeland proef je in de Cotswolds, het gebied ten noordwesten van Oxford. ‘Wolds’ slaat op de glooiende heuvels van de county’s Gloucestershire, Oxfordshire, Warwickshire, Wiltshire en Worcestershire. Samen vormen ze de Cotswolds.


Bekijk ook #6

Jaipur, India

Voorbijsnellende scooters, afgeladen fietstaxi’s, een enkele kameel en een slangenbezweerder. Met dat energieke straatbeeld wijkt Jaipur in deelstaat Rajasthan niet af van andere steden in India. Wél met kleur. Sinds 1875 staat Jaipur bekend als The Pink City. Als gebaar van welkom voor het bezoek van de prins van Wales werd de hele stad roze geverfd. Of je wilde of niet, je voorgevel werd gewoon ‘Pretty in Pink’.


Bekijk ook #7

Bellagio, Italië

Het Italiaanse Lago di Como trekt al jaren rich and famous aan. George Clooney heeft er een fraai stulpje met uitzicht op het meer. En ook menig vorst nam graag z’n intrek in de Royal Suite van Grand Hotel Villa Serbelloni in het schitterend gelegen Bellagio, een van de mooiste stadjes van Europa. Pak er de boot en tuf ook naar het stijlvolle Varenna en Menaggio.


Bekijk ook #8

Skagen, Denemarken

Dichtbij en toch heel anders. Denemarken staat bekend om z’n stoere Vikingen en bijzondere design. Maar bovenal om z’n actieve mogelijkheden; van fietsen en vissen tot zandkastelen bouwen. Ideaal voor een ultieme familievakantie. In het noordwesten vindt u een prachtig duinlandschap met het artistieke plaatsje Skagen. Rond Blåvand en Løkken liggen diverse vakantieparken.


Bekijk ook #9

Levi, Lapland, Finland

Al blaffend heten de poolhonden je welkom. Tijd voor een huskytocht, concluderen ze. En daarna trekken ze energiek je slee voort over de besneeuwde toendra. Sneeuwkristallen fonkelen in de zonnestralen van de korte dag. Mooi. Op wintersport in Lapland ontbreekt zo’n tocht met sleehonden niet. Verblijf er in Levi, een van de beste wintersportplaatsen in Finland.


Bekijk ook #10

Kaapstad, Zuid-Afrika

Ook morgen schijnt de zon, dus waarom vandaag zorgen maken? Dat devies heerst overal in Kaapstad. Ook zeker in Bo-kaap, het wijkje met z’n moskeeën en Arabisch georiënteerde winkels. De 17e-eeuwse huizen vertonen frisse zuurstokkleuren; van felroze en ultramarijn tot turkoois en citroengeel. Vrijgekomen slaven gebruikten de kleuren als uitdrukking van hun pas verworven vrijheid. De mooiste straatjes zijn Rose Street en Chiappinni Street. Pijlen leiden je er wel naartoe.


Bekijk ook #11

Salzburg, Oostenrijk

You are sixteen going on seventeen… Superfan van The Sound of Music en al 1.001 keer de scene gezien waarin Rolf en Liesl in Salzburg door het prieel dansen? Dan wordt het hoog tijd zelf door dit glazen huis te zwieren. In de film staat het prieel nog in de achtertuin van Schloss Leopoldskron. Later werd het verplaatst naar de huidige plek: het park van Kasteel Hellbrunn. Overigens kun je nu in Leopoldskron overnachten.


Bekijk ook #12

Bangkok, Thailand

Thailand moet nog een jaar wachten op de kroning van de nieuwe koning: prins Maha Vajiralongkorn. Eerst moet de periode van rouw voor diens overleden vader Bhumibol voorbij zijn. Wellicht neemt Rama X daarna z’n intrek in het Grand Palace in Bangkok, lange tijd het onderkomen van de Thaise vorsten. Op het terrein vind je ook de drukbezochte tempel met de Smaragden Boeddha.


Bekijk ook #13

Antebellum Trail, VS

Ten oosten van Atlanta in het Amerikaanse Georgia ligt de scenic route Antebellum Trail. Antebellum verwijst naar de tijd voor de Amerikaanse burgeroorlog. Tijdens je roadtrip door het zuiden van de VS leidt deze route je langs dorpen en mansions die herinneren aan deze tijd. Vooral de stad Athens en dorpjes als Madison en Milledgeville tonen veel van deze klassieke juweeltjes.


Bekijk ook #14

Krugerpark, Zuid-Afrika

Voor wild spotten ga je naar het Kruger National Park. Nergens ter wereld tref je zoveel verschillende diersoorten in het wild aan als hier. Het park, 360 km lang en zo’n 65 km breed, is het grootste wildpark van Zuid-Afrika. Naast een groot aantal tours en safari’s biedt het park ook veel lodges en andere accommodaties. Ook een bijzondere ervaring: wakker worden van brullende leeuwen.


Bekijk ook #15

Sevilla, Spanje

Het ruim 85 jaar oude Plaza de España in het Spaanse Sevilla was het middelpunt tijdens de Ibero-Amerikaanse expositie in 1929. Kleurige keramiektegels laten een historische gebeurtenis zien. De prachtige bruggetjes symboliseren de vier oude Spaanse koninkrijken in de tijd van de katholieke koningen, zo’n vijf eeuwen geleden. Een heerlijk plein waar je ook heerlijk kunt dobberen in een gehuurd roeibootje.


Bekijk ook #16

Fort Worth, Texas, VS

In het laatste weekend van oktober komen zowat alle cowboys en cowgirls uit de VS in het Texaanse Fort Worth bij elkaar. The Red Steagall Cowboy Gathering & Western Swing Festival is dan een wervelend feest met muziek, parades, rodeo’s en een traditioneel kampement. Buiten dat weekend proef je ook voldoende van de cowboycultuur.


Bekijk ook #17

Venetië, Italië

De schrijver Henry James zei ooit dat een bezoek aan Venetië een eeuwige liefdesaffaire wordt. En dat klopt, ondanks de nooit aflatende stroom bezoekers blijft de stad boeien. Zeker tijdens carnaval krijgt de stad een magisch karakter. Een openlucht theaterstuk omhuld met rijk damast, ruisend kant, bepoederde pruiken en kostuums die de 18e eeuw doen herleven. Dit jaar van 11 t/m 28 februari.


Bekijk ook #1

Ibiza: yeah,
we’re going
to a party!

Rustzoekers ontdekken er met hun huurauto de fraaie natuur en maken een tocht langs de idyllische kust. Of ze genieten van de zonsondergang bij Café del Mar in San Antonio. Relaxt is ook de sfeer tijdens de kleurrijke hippiemarkt (elke woensdag) in Es Canar. De hippies zijn inmiddels op leeftijd, maar… who cares? In de avond is het vooral party time. Hip en trendy stromen er naar de vele bars en discotheken. De meeste clubs bevinden zich in Ibiza stad en San Antonio. Bekend zijn Amnesia, Space, Ushuaïa en ’s werelds grootste discotheek Privilege. Beroemde dj’s als Armin van Buuren, David Guetta en Afrojack verzorgen hier de beste feesten.

Centraal en All Inclusive

Het modern ingerichte Club Bahamas (vier sterren) in Playa d’en Bossa ligt pal aan het strand in een rustiger deel van de stad. Het bruisende uitgaanscentrum ligt slechts vierhonderd meter verder. Dat maakt de All Inclusive accommodatie populair bij families en jongeren. De ruime kamers liggen rond het grote, door palmen omgeven zwembad. Naar Ibiza stad is het 7 km met bus of huurauto, naar Figueretas 4 km.



Check Club Bahamas


Bekijk ook:

Menorca:
mayonaise en
kinderpret!

Het eiland Menorca verschilt enorm van karakter ten opzichte van de rest van Spanje. Het platteland is overwegend groen en aangenaam. De oude steden Maó en Ciutadella staan vol historische herenhuizen en tonen prachtige pleinen. Hoofdstad Maó heeft een natuurlijke haven die tot vijf km landinwaarts loopt. Rond deze haven liggen restaurants, bars en boetieks. Slenter er langs de waterkant, bekijk de jachten, schuif aan op een relaxt terras en proef er zeker de mayonaise. Maó claimt daarvan de uitvinder te zijn.

Alles voor de kids

Ga je met de kids op pad, overweeg dan het viersterren All Inclusive Insotel Club Punta Prima. Het hotel bestaat uit twee gedeeltes: Resort en Prestige. Gasten van Prestige kunnen gebruikmaken van alle faciliteiten van beide resorts. De zeer verzorgde accommodatie is een absolute aanrader voor gezinnen met (jonge) kinderen. Naast faciliteiten als zwembaden, kinderbadjes en een crèche zijn er diverse clubs voor kinderen van 2 tot 16 jaar. Aan kinderanimatie dus geen gebrek. Ook kun je diverse services bijboeken, zoals een buggy, babyfoon, flessenwarmer, kinderstoel en zelfs een oppas. Er is een wasserette met wasdrogers.

Alles voor sportievelingen

Naast zwembaden tref je veel sportfaciliteiten aan, waaronder fitness, tennis, squash, fietsverhuur en lessen in aerobics en duiken. De accommodatie kun je ook boeken op basis van halfpension.



Bekijk Insotel Club Punta Prima


Bekijk ook:

La Palma:
aan de wandel
op grote hoogten!

Vergeet niet je wandelschoenen mee te nemen. Met z’n bossen, bergtoppen, wijngaarden en vulkaanlandschappen is het overzichtelijke La Palma wandeleiland bij uitstek. Het is ook het steilste eiland ter wereld; de hoogste top is 2.426 meter. Ook in de 9 km brede krater van Caldera de Taburiente kun je prachtige wandeltochten maken. Enkele avontuurlijke wegen voeren over duizelingwekkende hoogten en bieden een fantastisch uitzicht op de kraters van La Cumbrecita en Roque de los Muchachos. Verder raden wij aan ook zeker de historische gebouwen en de bodega’s van hoofdstad Santa Cruz te ontdekken.

Relaxt resort

Het rustig gelegen viersterren La Palma & Tenguia Princess in Fuencaliente is een ruim opgezet resort, ligt aan het enige witte zandstrand van La Palma en heeft maar liefst tien zwembaden. Het hotel biedt diverse sportfaciliteiten en restaurants. Je kunt het hotel ook boeken op basis van All Inclusive.



Bekijk de accommodatie


Bekijk ook:

Gran Canaria:
altijd heerlijk lente!

Gran Canaria is het populairste eiland van de Canarische Eilanden. Je geniet van de eeuwige lente; het is er altijd 20 tot 25 graden Celsius. En het biedt een enorme variatie aan vakantieoorden en attracties. Ga relaxt zonnen in de weidse duinen van badplaats Maspalomas, slenter over de boulevard van badplaats Playa del Inglés of bezoek het Palmitos Park (net buiten Playa del Inglés) met een groot vogelpark en een dolfinarium. Ook aan diverse landschappen geen gebrek. Gran Canaria heeft er zóveel dat Unesco het eiland heeft uitgeroepen tot biosfeerreservaat.

Populair Barbacan

Het fraaie, viersterren Barbacan, aan de rand van Playa del Inglés, is al jaren zeer populair bij de Nederlandse vakantieganger. Niet voor niets! Geniet er van de ruime, moderne appartementen (één of twee slaapkamers) in het hoofdgebouw of betrek een van de comfortabele bungalows in de mooie, groene tuin. Aan de rand van de twee zwembaden, met jacuzzi, nodigen de ligbedden uit tot zonnen.

Actief bezig zijn

Liever actief bezig zijn? Speel een partijtje tennis, waterpolo, midgetgolf, jeu de boules of… teveel om op te noemen. Alle bungalows hebben een keur aan faciliteiten en een eigen, ruim terras met ligstoelen. Alle appartementen hebben een ruim balkon met zitje en uitzicht op het zwembad.



Bekijk Barbacan


Bekijk ook:

TIP:
Maak je eigen
olijvenmix

Pel en pers 1 knoflook. Snijd 1 dikke plak (150 gr.) gekookte ham in blokjes. Doe 100 gr. groene en 100 gr. zwarte pitloze olijven in een kom. Besprenkel olijven met 2 eetlepels citroensap. Voeg knoflook, hamblokjes, 3 eetlepels olijfolie en 2 theelepels Italiaanse of Provençaalse kruidenmix toe. Schep door elkaar en bestrooi met wat peper. Zet afgedekt circa 2 uur weg. Lekker met een droge Fino.

VS, San Francisco
Binnengluren
bij Painted Lady

Painted Ladies worden ze genoemd, de fraai beschilderde Victoriaanse huizen die het visitekaartje vormen van San Francisco. En de stijlvolle wijk Pacific Heights lijkt een patent te hebben op deze houten ‘beschilderde dames’. Vanaf het moment dat kabeltrams het gebied op de 90 meter hoge heuvel met het centrum verbond, ontwikkelde Pacific Heights zich tot een exclusieve woonwijk.


Ratjetoe aan stijlen

Hoewel ze alle voor het gemak Victoriaans worden genoemd, is de bouwstijl in feite een ratjetoe. Moorse bogen boven een portiek met Italiaanse zuilen, barok beeldhouwwerk achter Jugendstil balkonhekjes. “Het resultaat van een gril, niet van een doordacht ontwerp”, kenschetste een deskundige tijdens ons laatste bezoek. Maar dat hindert niemand. De kleurige Ladies zijn zeer gewild en daardoor behoorlijk prijzig. Toeristen die een kijkje in zo’n gril willen nemen, kunnen terecht in het voormalig woonhuis van koopman William Haas, nu een museum.

Weelderige villa

Het Haas-Lilienthal House is een weelderige villa die in 1886 werd gebouwd. Dochter Alice Lilienthal woonde er tot 1972. Daarna kwam het in handen van de Architectural Heritage Foundation. Tijdens een rondleiding wandel je door de nog volledig ingerichte vetrekken van het huis. In de kelder is een expositie over de familie ingericht. Rondleiding zijn er op woensdag en zaterdag tussen 12.00 en 15.00 uur en op zondag tussen 11.00 en 16.00 uur. Adres: 2007, Franklin Street. Tram 1 en 19 stoppen in de buurt.




Bekijk ook:









Zuid-Afrika, Oudtshoorn

Zie ik daar veren?

Zo’n 350 km ten oosten van Kaapstad ligt Oudtshoorn, sinds jaar en dag het middelpunt van de struisvogelbranche. In het droge klimaat van de Kleine Karoo gedijt de ‘volstruis', zoals het dier op zijn Afrikaans heet, uitstekend.

Verenpaleizen

Rond 1860 groeide wereldwijd de vraag naar veren. Vooral aan Koninklijke hoven in Europa en in chique families droeg de modebewuste vrouw opzichtige hoeden met struisvogelveren. De Zuid-Afrikaanse boeren rookten geld en begonnen de dieren te fokken, toen nog uitsluitend voor hun veren. Begin 1900 waren de struisvogelveren net zo belangrijk als de uitvoer van goud en diamanten. In Oudtshoorn staan nog steeds de ‘verenpaleizen’ van de ‘verenbaronnen’; de kolossale villa’s met kokette torentjes en art nouveau balustrades.

Niet meer in de auto

Rond 1914 stortte het verenimperium echter in. De Eerste Wereldoorlog brak uit en ook de opkomst van de auto was er debet aan. De dames pasten met hun enorme hoeden niet meer in de auto. De miljonairs van toen zagen hun geld verdampen. Maar geheel verdwijnen zou de struisvogelboer nooit.


Wereld vol veren

Meer weten over veren? Tot en met 5 maart toont Museum Volkenkunde in Leiden de boeiende tentoonstelling ‘Wereld vol veren’. Veren zijn van alle tijden; de grootste couturiers maken er gebruik van, vorstenhuizen vertonen zich ermee en volken van Papoea-Nieuw-Guinea tot Noord-Amerika zijn er iconisch door geworden. De tentoonstelling wisselt de bijzondere verencollectie af met veel vogels en haute couture van hedendaagse modeontwerpers.


Meer over de expositie Wereld vol veren
Bezoek een struisvogelfarm
Plan een roadtrip naar de struisvogels


Bekijk ook:

Frankrijk, Parijs
Ga toch
fietsen!

Op de fiets zie je meer. Dat geldt ook in Parijs. De stad investeert fors in het aanleggen van speciale fietspaden en fietsvriendelijke tracés. Op die manier kun je veilig en comfortabel snel van Eiffeltoren naar Sacre Coeur fietsen en alles ontdekken wat daar tussenin ligt. En dat is meer dan enkel de toppers als de Arc de Triomph en het Louvre. Wist je bijvoorbeeld dat de Lichtstad nog een heuse Romeinse arena heeft? De eeuwenoude Arènes de Lutece ligt verscholen in een woonwijk en doet nu onder meer dienst als voetbalveld voor de wijkbewoners.

Café crème met croissant

Kies voor een fietstocht door onbekend Parijs en ontdek met een kleine groep fietsers de historische districten van Parijs. Na de immense begraafplaats van Montparnasse (hier liggen onder andere schrijfster Simone de Beauvoir en zanger Serge Gainsbourg) en de levendige markt in de Rue Mouffetard koers je richting Jardin du Luxembourg en de Place des Vosges. Onderweg stop je voor een café crème. Croissant monsieur, madame? Ah oui, doet u er maar één bij.


Geheimen van Parijs

Met de Geheimen van deze joi-de-vivre-fietstocht krijg je een goed beeld van de Franse hoofdstad, zoals de Parisiennes zelf hun stad beleven. Een interessante, veilige fietsroute die volop bezienswaardigheden aandoet die de standaard reisgidsen links laten liggen. Met wat ‘insider tips’ van je lokale Nederlandssprekende gids kun je na deze excursie Parijs zelf gaan ontdekken.


Lees meer over de fietstour door Parijs
Check ons aanbod in Parijs


Bekijk ook:

Engeland, Bath
In de halve
maan

Altijd al willen weten hoe het is om ‘op stand’ te wonen? “Please, come in.” In het Britse Bath nodigt de butler je uit voor een bezoek aan Royal Crescent 1. De stijlvolle straat bestaat uit een halve cirkel of halve maan (crescent in het Engels) met dertig immense herenhuizen die rond 1770 werden gebouwd. De façade was een ontwerp van architect John Wood de Jongere. De bezitters van de woningen huurden vervolgens eigen architecten en aannemers in, om daarachter hun woningen naar eigen inzicht te realiseren.

Filmdecor

Royal Crescent is een van de beste voorbeelden van de Georgiaanse architectuur. Vandaag de dag zijn de meeste huizen verbouwd tot appartementen of kantoorruimtes. Op nummer 1 krijg je nog een beeld hoe het er destijds wonen en leven was. In de hal staat een draagstoel en in de studeerkamer wachten port en pijpen. Slaapkamers tonen hemelbedden en beneden bevindt zich een gezellige ruime keuken. Zoals veel locaties in Engeland droeg ook deze straat (als decor) bij aan de sfeer van Britse kostuumdrama’s en -films. Zoals Jane Austin’s Persuation en The Duchess met Keira Knightley. Uiteraard met de butler op gedistingeerde afstand.



Bezoek nummer 1
Boek de roadtrip Het Beste van Zuid-Engeland


Bekijk ook:

Australië, Coffs Harbour
Mini Nederland
down under

Heimwee tijdens je roadtrip langs de oostkust van Australië? Trap dan op de rem in Coffs Harbour, bezoek de Clog Barn (de klompenschuur), bestel er pannenkoeken, ga aan de stroopwafels of frikadellen en duik miniatuur Nederland in.

Van molens tot grachtengordel

Toen Tom Hartsuyker (nu 83) ruim zestig jaar geleden naar Australië emigreerde, startte hij met het maken van miniatuurmodellen van beroemde Nederlandse bouwwerken. Nu zijn het er zo’n zeventig. Van de molens in Kinderdijk en de kaasmarkt in Alkmaar tot Volendam, het Muiderslot en het Anne Frankhuis in de Amsterdamse grachtengordel. Hier en daar kruipen levensgrote leguanen over de daken de Zaanse Schans.

Heerlijke kroketten

Aan heimwee zal het de maker niet ontbreken, want het aangrenzende restaurant biedt een keur aan Dutch Food, van hopjes en hagelslag tot poffertjes en pepermunt. “Try our Croquettes… delicious!”





Bekijk ook:

Bentley, New York
Robuuste elegantie

Zwart en wit, bruin en beige. Kleuren die bijdragen aan de robuuste elegantie van Bentley. De trendy chique van het stijlvolle Upper West Side uit zich in de met lef en liefde ontworpen inrichting van het moderne designhotel.

Hightech en modern design

De fraaie boeketten met lelies en mimosa onderbreken als enige de rechte lijnen in de lounge en lobby. Daar klinken ook zacht de meeslepende tonen van bluesmuziek. En de kamers? Die tonen eigentijds design, comfortabele sofa’s en alle hightech faciliteiten die je bij een hotel in deze klasse kunt verwachten.

Uitzicht op Manhattan

Het rooftop restaurant biedt je tot slot een fantastisch uitzicht over Manhattan. En op de ijzeren Queensborough Bridge die dit stadsdeel met Queens verbindt. Kwaliteit, comfort en klasse dus. Kan ook niet anders dan bij een hotel dat de naam Bentley draagt.



Check it out


Bekijk ook:

Bandos Maldives, Malediven
Om verliefd
op te worden

Verliefd worden op de Malediven is niet moeilijk. Is het niet op je reispartner, dan toch zeker op de bestemming. Vanwege de toenemende vraag naar deze romantische eilandengroep is ons aanbod hier aanzienlijk uitgebreid.

Koraalrif voor de deur

Romantici konden voorheen ook al verliefd worden op de azuurblauwe zee en de luxueuze accommodaties. Maar de hang naar meer romantiek leidde tot een groter aanbod aan stijlvolle accommodaties op deze absoluut fabelachtige eilandengroep. Het viersterren Bandos Maldives spant zeker de kroon. Het resort ligt op een prachtig groen, met palmen omzoomd eilandje. Naast witte zandstranden nodigt het koraalrif (op slechts 40 meter van de kust) uit tot tomeloos snorkelen. Met de boot ben je in twee minuten bij de Bandos Rock met zijn kleurrijke onderwaterwereld.

Hoogste waardering

Het exotische resort maakt alle bountyclichés waar. Waar je ook kijkt… palmen en een azuurblauwe zee. De tropische tuin heeft een fraai vormgegeven zwembad met zonneterrassen. En bij wie vier sterren op de gevel prijken, ontbreken ook niet de ligbedden, comfortabele kussens, handdoeken en parasols. Verder diverse stijlvolle restaurants, bars en een koffiecafé met terras boven de zee en met uitzicht op de lagune. Op Vakantiepanel.nl werd de accommodatie beloond met een 10 op een schaal van 10! Need to say more?



Check it out


Bekijk ook:

Aphrodite Hills, Cyprus
Alle kanten op

Aphrodite Hills, het meest exclusieve resort op Cyprus, ligt op nog geen kilometer van de kust. De zee is dus altijd dichtbij. En ook zeker de 18-holes golfbaan. Daaromheen liggen enkele uitmuntende villa’s. Naast de moderne en stijlvolle inrichting bieden de accommodaties luxueuze faciliteiten die het verblijf extra comfortabel maken. Ook buiten de villa. Naast de fraaie golfbaan, wedijveren ook het restaurant, het uitgebreide spacenter, de professioneel uitgeruste fitnessclub, de tennis academy en de shops om je aandacht. Dat wordt dus keuzes maken. Of ga je voor alles?

Cultuur uit, sport thuis

De golfbaan werd ontworpen door de Amerikaanse architect Campbell Robinson. Hij tekende een bijna zeven kilometer lange baan om lekker lang op je chip en pitch te oefenen. Heb je die eenmaal onder de knie? Dan snakt het twintig kilometer verderop gelegen badplaats Paphos om ontdekt te worden. Ook Limassol, het Troödosgebergte en de indrukwekkende antieke resten van het Romeinse Curium. Kortom, bij Aphrodite Hills kun je werkelijk alle kanten op. Vakantiepanel.nl waardeert de accommodatie met een 8.9.



Check it out


Bekijk ook:

Pee Pee Island Village, Phi Phi Don/Thailand
Ultieme bountydroom

Koh Phi Phi bestaat uit de droomeilanden Phi Phi Leh en Phi Phi Don. Het eerstgenoemde, onbewoonde eiland werd wereldberoemd door de filmhit ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio. De verborgen lagune rond Maya Beach is nu wellicht de meest populaire attractie van heel Thailand. Vrijwel elke bezoeker wil de bountybelevenis van Leonardo ervaren: de azuurblauwe baai die omringd wordt door enorme kliffen. Het paradijs eerst zelf zien, dan geloven. Maar je moet wel accepteren dat je er niet de enige bent.

Paradijselijk resort

Het kristalheldere water, de superwitte stranden en het spectaculaire landschap tref je ook aan op het bewoonde Phi Phi Don. Ook hier kun je snorkelen tussen de meest tropische en kleurrijke vissen die je ooit hebt gezien. Maar het oog komt ook aan z’n trekken in het paradijselijke (vier sterren) Pee Pee Island Village Beach Resort. Hier is het vooral chillen en genieten. Van de tropische omgeving, de aangrenzende zee, het fraaie privéstrand of het door palmen omzoomde zwembad. Verblijf er in een vrijstaande bungalow of in een hillside villa. Het is de ultieme bountydroom waar ‘The Beach’ eigenlijk niet tegenop kan. Dat vindt Vakantiepanel.nl ook. Die waardeert deze bountydroom met een 9.5.




Bekijk ook:

Ste. Anne Resort, Isle Ste. Anne/Seychellen
Eén eiland,
één exclusief
resort

Dineren met uitzicht op het met kaarslicht verlichte strand, op de kobaltblauwe zee en op de omliggende eilanden, terwijl de palmen boven je rustgevend ruisen en het water van de fontein rond het eetgedeelte zachtjes tegen de vlonder klotst. Bij vijf sterren hoort een dito beleving. En dat weet Sainte Anne Resort & Spa op elk vlak te realiseren. Of je nu stijlvol dineert, relaxt aan je privézwembad of geniet van je sfeervol ingerichte privévilla.

Fiets-, wandel- en waterfun

Exclusiviteit en luxe kenmerken de sterrenaccommodatie. Het resort, onderdeel van de prestigieuze keten Beachcomber, is ook het enige hotel op het eilandje Sainte Anne. Het resort behoort tot een van de meer exclusieve accommodaties van de eilandengroep Seychellen in de Indische Oceaan. Het ruim opgezette complex biedt veel wandel- en fietspaden, een Kids Club voor gezinnen, veel rust voor couples en honeymooners en tal van mogelijkheden voor activiteiten op en onder het water. Vanaf het eiland is het slechts tien minuten varen naar het hoofdeiland Mahé, ideaal voor een leuke dagtrip of om er te struinen op de kleurrijke markt van hoofdstad Victoria. De waardering van Vakantiepanel.nl? Een dikke 9!



Check it out


Bekijk ook:

Deel 6. Zet het feest door
Van fenomenale tuin tot bijzondere kashba

Ogen, neus, oren, handen; in Marrakech werken we alle op volle toeren. Na de kakofonie van de historische soeks en het bonte straatspektakel is het heerlijk bijkomen in de schitterende Jardin Majorelle, genoemd naar de Franse schilder die de tuin zelf ontwierp en in 1947 voor het publiek opende.

Verse muntthee

De intens groene kleuren van de palmen, cactussen en oleander contrasteren prachtig met de indigo blauwe Marokkaanse villa in de exotische tuin. Later werd modekoning Yves Saint Laurent eigenaar. Hij zorgde ervoor dat deze fenomenale tuin tot in lengte der jaren blijft behouden. Bestel in café Bousafsaf verse muntthee. Het uitzicht op de tuin krijg je er gratis bij.

Eeuwenoud Ouarzazate

Ook het paleis La Bahia en de moskee El Mouassine zijn de moeite waard. En vergeet ook niet de trendy wijken Gueliz en Hivernage te bezoeken. Of een excursie te maken naar het Atlasgebergte of de eeuwenoude kashba Ouarzazate. Het feest voor de zintuigen gaat immers door, ook buiten de grenzen van de rode stad.



Check onze excursies
Mail mij met meer info over rondreizen Marokko


Bekijk ook: