Natuurlijk vind je er volop zand, strand, zon en zee. Maar ons motto deze keer: ‘No a la playa’. Wij gaan vandaag niet naar het strand. Want op Mallorca valt nog zoveel meer te ontdekken. Wij gingen je alvast voor.

Eigenlijk is bijna het hele binnenland één grote achtertuin. Maar de show steelt toch wel Raixa met z’n exotische tuinen. Een stoffig kiezelweggetje slingert door de olijfboomgaard naar het eeuwenoude landgoed met daarop een monumentaal Arabisch paleis. In 1797 kreeg kardinaal Don Antoni Despuig 1 Dameto het landgoed. De hele tuin liet hij in Italiaanse stijl aanleggen, compleet met pompeuze stenen trappen. Daaromheen galerijen, grindpaden, kleine vijvers, bougainville, palmen en heel veel ander mediterraan groen. Het landhuis ligt langs de weg van Palma naar Sóller, zo’n 10 kilometer van Palma.

Tip: bespaar tijd en geld!

Je kunt veel tijd besteden om het internet af te speuren. Maar wist je dat wij graag de uitdaging aangaan om minimaal hetzelfde aanbod tegen dezelfde prijs of beter te bieden? Daag ons maar uit!


Mooi Valdemossa

We ontdekten meer op Mallorca. Bergdorp Valdemossa behoort tot een van de mooiste dorpen op het Spaanse eiland. Het is vooral bekend om z’n Kartuizerklooster uit de 14e eeuw. Ooit was het een paleis, maar de Kartuizer monniken kregen het in 1399. Na 1835 kon je er als burger ‘wonen’. Deed componist Chopin ook, samen met schrijfster George Sands. Een borstbeeld van Chopin herinnert nog aan zijn verblijf.

Ons motto: ‘Reis niet om het leven te ontvluchten. Reis, zodat het leven je niet kan ontvluchten!’

Idyllisch Deià

Iets verderop ligt het idyllische en bloemrijke bergdorp Deià, aan de voet van de berg Teix. Eerder woonden er veel schrijvers en kunstenaars, nu is het wat meer voor de upper class. Geniet er op het terras van hotel La Residencia van een heerlijke café cortado (koffie met wolkje melk) en het uitzicht op de omgeving.

Klein Barcelona

Vergeet hoofdstad Palma niet. Het doet ons denken aan Barcelona. Palma is perfect als het een dagje minder zonnig is en je lekker door de stad kunt struinen. Er zijn volop winkels en restaurants. We ontdekten een leuk adresje: Café Bella Juanita (Carrer dels Paraires 23). Knus, arti en met heerlijke Quesedilla’s en salades. Alles dagvers én goed betaalbaar!

Ons aanbod op Mallorca