Waar is de Berlijnse Muur?
Wij inspireren je graag!
Cruisen met HAL
Ontdek de lange leegte van Namibië
Travel Report:
Puerto de Mogán






Colofon

Uitgever

TravelXL

E info@travelxl.nl


Realisatie, vormgeving en techniek

Ruud Slagmolen Copy, Concept & Creatie / Delft

Vadding Len Blonk / Leiderdorp


Fotografie

Ruud Slagmolen, Shutterstock en anderen


Distributie

Circa 82.000

Deze online Inspirations produceren wij met de grootste zorg. Maar aanbieders van producten en diensten kunnen hun aanbod en prijzen veranderen. De uitgevers kunnen daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuiste of achterhaalde gegevens. Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van TravelXL.



Beleef het werkelijke avontuur
Ontdek de lange leegte van Namibië




Beleef de magie van de ochtend en avond als de zon van kleur verandert en de enorme, ‘wandelende’ zandduinen dieprood schildert. Ervaar de onbeschrijflijk mooie natuur van een van de leegste landen ter wereld. Spot het wild bij de waterplaatsen en voel je vorst in je luxe lodge met uitzicht op een canyon of bergrug. Namibië: een avontuur om wild van te worden.

Beleef de magie van de ochtend en avond als de zon van kleur verandert en de enorme, ‘wandelende’ zandduinen dieprood schildert. Ervaar de onbeschrijflijk mooie natuur van een van de leegste landen ter wereld. Spot het wild bij de waterplaatsen en voel je vorst in je luxe lodge met uitzicht op een canyon of bergrug. Namibië: een avontuur om wild van te worden.

Wild spotten rond de waterplaatsen

Etosha National Park is het belangrijkste wildpark van Namibië. Het is een van de eerste parken met een actief beleid om de natuur en het wild in stand te houden. Middenin het park ligt een zoutpan, ontstaan uit een opgedroogd meer. Dat verklaart de naam Ethosa: droog water. Bij het vallen van de avond ontvouwt zich rond de diverse waterplassen in het park een prachtig schouwspel: olifanten en neushoorns strijden er dan om de beste drinkplaatsen. Zebra’s en andere wilde dieren wachten geduldig op hun beurt. En zo nu en dan komen ook leeuwen en luipaarden hun dorst lessen. Tot ver in de nacht hoor je de geluiden van het wild.


Rondreis Classic Namibië

Deze luxe 14-daagse rondreis doet alle hoogtepunten van Namibië aan. Vanuit hoofdstad Windhoek bezoek je onder meer de Kalahari woestijn, Fish River Canyon, het Namib Naukluft Park met de wandelende duinen van de Sossusvlei, Swakopmund, Damaraland en tot slot Etosha National Park. Vanwege het exclusieve karakter gaan er per tour maximaal twaalf reizigers mee. Inbegrepen zijn onder meer ontbijt, diverse diners, accommodaties, water voor onderweg, airconditioned vervoer, entreegelden en sightseeing.



Check de rondreis



Wandelende duinen

De wereldberoemde Sossusvlei is ’s werelds oudste woestijn en ligt in het Namib Naukluft National Park. Het park herbergt indrukwekkend veel geologische wonderen: granieten bergen, opgedroogde rivierbeddingen, bruinrode canyons, imposante bergruggen en vooral de hoge en uiterst fotogenieke ‘wandelende’ zandduinen. Aan de ingang van de vallei neem je nog wat aarzelend groeiend gras waar, maar naarmate je verder het nationaal park induikt, veranderen de kleuren in okergeel.



Sfeervol tafelen

De opkomende zon (de ondergaande overigens ook) speelt een wonderlijk spel met de silhouetten en beschildert de duinen donkerrood en diepzwart. Je beklimt de immens hoge Duin 45 en luistert naar het gebulder van de zandkorrels die over de oppervlakte langskomen. De sterke zeewind verplaatst het zand voortdurend, vandaar de ‘wandelende duinen’. Geniet in de avond van het fantastische uitzicht op de Sossusvlei terwijl je op het sfeervol verlichte terras van je luxe lodge een heerlijke maaltijd krijgt voorgeschoteld. Weer zo’n moment om wild van te worden!



Rondreis Namibië Southern Odyssey

Deze luxe 7-daagse rondreis vertrekt vanuit Windhoek naar de Kalahari woestijn, Fish River Canyon, Aus, Maltahone, het Namib Naukluft Park met de wandelende duinen van de Sossusvlei en Swakopmund. Vanwege het exclusieve karakter gaan er per tour maximaal twaalf reizigers mee. Inbegrepen zijn onder meer ontbijt, diverse diners, accommodaties, water voor onderweg, airconditioned vervoer, entreegelden en sightseeing.



Check de rondreis



Haren vol geitenvet

Met wat geluk kom je ook Himba’s tegen, de circa zesduizend tellende authentieke bevolkingsgroep dat in het noordwesten van Namibië leeft. Ze leven volgens een eeuwenoude cultuur en trekken als nomaden met hun vee van de ene naar de andere plek. Ze hebben dus geen vaste woonplaats. Himba’s smeren hun huid in met modder als bescherming tegen de zon en hun haren smeren ze vol met geitenvet en kleurstoffen.



Goed om te weten

KLM vliegt dagelijks rechtstreeks naar de Duits aandoende hoofdstad WindhoekNamibië is een politiek en economisch stabiel landMet haar fantastische natuur richt het land zich onder meer op high-end ecotoerismeTijdens ons winterseizoen is het in Namibië zomerHoogtepunten zijn de zandduinen van de Namib woestijn (de oudste woestijn ter wereld), de wildlife parken en de kustgebieden met hun mooie stranden.




Check meer over Namibië