Waar is de Berlijnse Muur?
Wij inspireren je graag!
Cruisen met HAL
Ontdek de lange leegte van Namibië
Travel Report:
Puerto de Mogán





Reisburo Katwijk

Princestraat 22B

2225 GB Katwijk

T 071-4014300

E info@reisburokatwijk.nl


Colofon

Uitgever

TravelXL

E info@travelxl.nl


Realisatie, vormgeving en techniek

Ruud Slagmolen Copy, Concept & Creatie / Delft

Vadding Len Blonk / Leiderdorp


Fotografie

Ruud Slagmolen, Shutterstock en anderen


Distributie

Circa 82.000

Deze online Inspirations produceren wij met de grootste zorg. Maar aanbieders van producten en diensten kunnen hun aanbod en prijzen veranderen. De uitgevers kunnen daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuiste of achterhaalde gegevens. Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van TravelXL.



Tussen alle dorpen aan de zuidkust van het Spaanse Gran Canaria ontdekten wij er één dat naast toeristisch ook nog heel mooi is. Met een knus en kindvriendelijk zandstrand en een gezellige slenterboulevard. Door de zuidelijke ligging is het er ook nog eens erg zonnig. Heerlijk dus, voor in het najaar.

Het supertrio van Puerto de Mogán maakt de bestemming erg populair. Het heeft ten eerste een prachtig zandstrand, beschut door een baai. Daardoor is er amper golfslag en dat maakt het ook voor kinderen zeer vriendelijk. Ten tweede heeft de badplaats een vierhonderd meter lange, gezellige wandelboulevard met terrasjes en barretjes. En tot slot vangt het zuidelijk gelegen Puerto de Mogán veel (winter)zon.


Beleef Puerto de Mogán

TUI biedt accommodaties vlak bij Puerto de Mogán aan; in de naastgelegen vakantieplaatsen Playa Taurito, Puerto Rico, Playa del Cura en Playa Balito. De brochure ‘Spanje, vitamine zee in de winter’ toont veel hotels die tegen de hellingen zijn gebouwd. Daardoor heb je bij die accommodaties vanaf je balkon een prachtig zeezicht. Klanten geven de vaak drie- en viersterren hotels en appartementen hoge waarderingen.







Klein Venetië

Wat ooit een vissersdorp was, trekt nu veel dagjesmensen. Maar ondanks dat is de sfeer gemoedelijk en innemend. Dankzij het feit dat de grotere hotels niet in de dorpskern staan, weet Puerto de Mogán z’n charme te behouden. Het is er heerlijk slenteren door de met kasseien geplaveide, smalle straatjes. De tuintjes tonen bloeiende hibiscus en kleurrijke bougainvilles. De vele bruggetjes over de smalle grachten geven het dorp met z’n witgekalkte huisjes de bijnaam ‘Klein Venetië’. En waar je ook naartoe loopt, je komt altijd weer uit bij het centrale punt van het dorp: de elegante jachthaven.


TIP! Zin in zonnig Spanje?

Haal de brochure op en bekijk achterin de gids de leeswijzer. Op die manier zie je snel welke bestemming het beste bij jou past. Aan de zuidkust van Gran Canaria biedt TUI onder meer Adults Only (Hotel Suite Princess****), SPLASHWORLD (Paradise Valle Taurito****), RIU (ClubHotel RIU Vistamar****, volledig gerenoveerd in de zomer en najaar 2017), All Inclusive en Logies (beide concepten in Appartementen Riosol***). Bekijk voor alle accommodaties de brochure ‘Spanje, vitamine zee in de winter’.


Check Hotel Suite Princess Check Paradise Valle Taurito Check ClubHotel RIU Vistamar Check Appartementen Riosol

Gezellig tafelen

Direct aan de kade overheersen terrasjes die bij de vele restaurants horen. Daar staat vooral verse vis op de kaart, net door de zeelui aan land gebracht. De prijzen zijn heel schappelijk voor zo’n populaire trekpleister. Dit, dankzij de enorme concurrentie. Wie teveel vraagt, wordt ‘afgestraft’ met minder gasten. Want de keuze aan eetplekjes is immers groot. Wil je ‘s avonds een mooi plekje aan het water, dan doe je er goed aan je tafeltje vooraf te reserveren.




Stap in de Yellow Submarine

Elke vrijdag vindt er een gezellige weekmarkt plaats. Ook kun je boottochtjes maken naar het oostelijker gelegen Puerto Rico. Als je dat wil, kun je ook nog verder naar Arguineguín. Beide vervoerders varen met een glasbodemboot, ook leuk om onderweg naar vis te speuren. Je kunt ook een tochtje maken met de Yellow Submarine om zo te zien wat er zich onder water leeft en afspeelt.