Eerst Napels zien…
Wij inspireren je graag!
City Sensations
Travel Report:
Laid back in Los Angeles





Reisburo Katwijk

Princestraat 8

2225 GB Katwijk

T 071-4014300

E info@reisburokatwijk.nl


Colofon

Uitgever

TravelXL

E info@travelxl.nl


Realisatie, vormgeving en techniek

Ruud Slagmolen Copy, Concept & Creatie / Delft

Vadding Len Blonk / Leiderdorp


Fotografie

Ruud Slagmolen, Shutterstock en anderen


Distributie

Circa 82.000

Deze online Inspirations produceren wij met de grootste zorg. Maar aanbieders van producten en diensten kunnen hun aanbod en prijzen veranderen. De uitgevers kunnen daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuiste of achterhaalde gegevens. Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van TravelXL.



Roadtrip maken door Californië? Dan is het in LA vooral arriveren en meteen wegwezen. Zou je denken. Naast de glamour van Hollywood, Beverly Hills en Bel Air toont de miljoenenstad een zonnig en vooral relaxt gezicht. Spring er op de beach cruiser en verken de kust van Venice en Santa Monica. Héél laid back!

Intieme kanaaltjes

Grachten in Los Angeles? Je zou het niet zo snel bedenken. Maar slenter je langs de intieme kanaaltjes van Venice, dan besef je nauwelijks dat ook die deel uitmaken van de immense metropool. Hier geen geraas van de Freeway, uitsluitend een voorbij kabbelende kano of de postbode die er lopend zijn ronde doet. “Hi, sugar, I’ve got mail for you.”

Grachten en gondels

Venice werd in 1900 gesticht door tabaksmagnaat Albert Kinney. Hij wilde een Amerikaanse versie maken van het Italiaanse Venetië. Kinney legde er een netwerk van grachten aan en liet zelfs gondels en gondeliers uit Italië overkomen. Helaas had hij geen rekening gehouden met de wisselende getijden. En het gebied werd toen ook geplaagd door problemen met de riolering. Nu is er slechts een klein deel van de grachtgordel over, maar wel lieflijk en héél laid back.

Peddelen met de beach cruiser

Iets verderop meer reuring. Venice Beach is al sinds jaar en dag het mekka voor straatartiesten, goochelaars met kettingzagen, alternatieve surfboys én fietsers. Voor zo’n 18,00 US dollar huurden wij de hele dag een beach cruiser waarmee we al relaxt peddelend het strand en de kust van Venice Beach en Santa Monica verkenden. Een goed adresje: Ride, 1915 Ocean Walk, Venice Beach. Een prima fietspad ‘hugs the coastline’ en voerde ons slingerend langs immense palmbomen en beach houses met bijzondere architectuur.


So much to see

Los Angeles is eigenlijk al een vakantietrip op zich, zoveel is er te zien en te doen. Ontdek er de glamour van Hollywood en het chique Bel Air, ga (window) shoppen op Rodeo Drive en waan je cowboy/-girl in de Universal Studio’s. Maar wat dacht je van downtown met het Spaanse Pueblo, Chinatown en het fameuze Getty Center met de kunst van oliebaron J. Paul Getty?



Maak kennis met Los Angeles





Muscle Beach

Uiteraard stalden we onze beach cruiser even bij het uitgebreide skatepark. Ervaren skaters halen er halsbrekende toeren uit. Ook Muscle Beach trekt volop toeschouwers. In de openlucht werken krachtpatsers er aan nog meer spiermassa. Ook Arnold Schwarzenegger startte hier z’n bodybuilding. “Zelfs vandaag de dag nog traint hij hier regelmatig, maar dan iets verderop in een luxe fitnessclub. Zonder de nieuwsgierige blikken van passanten”, vertelde een local. Muscle Beach staat overigens al zo’n driekwart eeuw symbool voor de California Beach Lifestyle.


Pier, popcorn en paarden

Dan opnieuw op het zadel. Op naar Santa Monica met z’n beroemde pier uit 1908. Daar eindigt de bekende Route 66. Een bord markeert het eindpunt. Klopt niet helemaal, want met de auto kun je niet op de pier komen. Het bord vormt in elk geval een mooie locatie voor een selfie. Naast tal van kermisattracties, popcorn, burgers en suikerspinnen vind je er ook een prachtige carrousel uit 1922. De draaimolen met 44 handgemaakte paarden stond ook model in de film The Sting met Robert Redford.




Beste reisperiode

Eigenlijk kun je Los Angeles en Californië het hele jaar wel bezoeken. Californië staat niet voor niets bekend als The Sunshine State. Het voor- en najaar zijn uitschieters met heerlijke temperaturen en minimale regenval. In onze wintermaanden zijn de temperaturen dan wel iets lager, maar is het er nog steeds aangenaam.


Shoppen met livemuziek

Nog even shoppen voordat je weer terugfietst? Iets achter het strand vind je Third Street Promenade. Een gezellige, autovrije winkel-/slenterboulevard met tal van bekende merken, restaurants en leuke koffieadresjes. Vooral in de late middag en vroege avond stroomt de straat vol met muziekanten. We bestelden er iced latte, snoven er de gezonde zeelucht op en genoten er van de livemuziek en. Héél laid back.