Cover
Wij inspireren je graag!
Wijn proeven in Kaapstad
4x op safari
Mooiste stranden ter wereld
Travel Report: Tarifa
Kanjers van kustroutes






Colofon

Uitgever

TravelXL

E info@travelxl.nl


Realisatie, vormgeving en techniek

Ruud Slagmolen Copy, Concept & Creatie / Delft

Vadding Len Blonk / Leiderdorp


Fotografie

Ruud Slagmolen, Shutterstock en anderen


Distributie

Circa 82.000

Deze online Inspirations produceren wij met de grootste zorg. Maar aanbieders van producten en diensten kunnen hun aanbod en prijzen veranderen. De uitgevers kunnen daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuiste of achterhaalde gegevens. Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van TravelXL.



Once-in-a-lifetime-experience

4 x safari om wild van te worden!




Op de onderste tak van een boom zwiept een staart langzaam heen en weer. De ranger maant je stil te zijn. Een luipaard, wijst hij. Je houdt je adem in. Nergens ervaar je de natuur en wilde dieren zo dichtbij als op safari. Oog in oog staan met giganten is een once in a life time ervaring. Dus camera mee en schieten maar!

Op de onderste tak van een boom zwiept een staart langzaam heen en weer. De ranger maant je stil te zijn. Een luipaard, wijst hij. Je houdt je adem in. Nergens ervaar je de natuur en wilde dieren zo dichtbij als op safari. Oog in oog staan met giganten is een once in a life time ervaring. Dus camera mee en schieten maar!

Spot wild per luxe trein, Zambia

Een tocht per Royal Livingstone Express door het Mosi-oa-Tunya Park in Zambia is de kers op de koloniale taart. De stoomtrein doet the old style of travel herleven. De locomotief stamt uit 1924, het restauratierijtuig is een jaar ouder. Terwijl je binnen een vorkje prikt, staren buiten de zebra’s en giraffen met enige verbazing de stalen stoomtrein na. In the jungle, the mighty jungle…

Stap in de stoomtrein



Ga rondreizen in Zambia

Ontmoet de orang-oetans, Maleisië

Op het Maleisische eiland Borneo vangt het Orang Utan Rehabilitation Centre in Sepilok aapjes op die, onder meer door stropers, wees zijn geworden. Het centrum bereidt de apen voor op een terugkeer naar het oerwoud. Tijdens de voerdertijden komen de ‘wezen’ uit de jungle tevoorschijn. Bij de entree van het park tref je oudere ‘dames’ aan die niet zo nodig terug hoeven naar het oerwoud.

Oog in oog met de apen



Ons aanbod in Maleisië

Zie de krokodillentranen, Florida

In het zuidwesten van de Amerikaanse staat Florida tref je de Everglades aan, het ruim zesduizend vierkante meter grote natuurgebied dat Unesco op de lijst met Werelderfgoederen plaatste. Het park herbergt enkele zeldzame en bedreigde diersoorten, zoals de Amerikaanse krokodil en de schuwe Floridapanter. Maak een tocht met een airboat en spot er ook nog schildpadden en dolfijnen.

Ontmoet alle bewoners van de Everglades



Brrr… Everglades Swamp Safari


Verken Florida

Ontmoet de walvissen, Vancouver Island

Vancouver Island, vlakbij de stad Vancouver aan de westkust van Canada, is de perfecte plek om orka’s en walvissen in hun natuurlijke leefgebied te spotten. Vanuit diverse plaatsen, zoals Victoria, vinden orka-excursies plaats. Naast de grote zwart/witte walvissen trekken ook de duizenden migrerende vogels en de beren, elanden, herten en poema’s jaarlijks veel bezoekers naar dit eiland.

Check de Vancouver Island Whale and Wildlife Tour

Hit the Road in Canada