Cover
Wij inspireren je graag!
Wijn proeven in Kaapstad
4x op safari
Mooiste stranden ter wereld
Travel Report: Tarifa
Kanjers van kustroutes

TravelXL


Colofon

Uitgever

TravelXL

E info@travelxl.nl


Realisatie, vormgeving en techniek

Ruud Slagmolen Copy, Concept & Creatie / Delft

Vadding Len Blonk / Leiderdorp


Fotografie

Ruud Slagmolen, Shutterstock en anderen


Distributie

Circa 82.000

Deze online Inspirations produceren wij met de grootste zorg. Maar aanbieders van producten en diensten kunnen hun aanbod en prijzen veranderen. De uitgevers kunnen daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuiste of achterhaalde gegevens. Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van TravelXL.Het meest zuidelijke puntje van het Europese vasteland is het Spaanse Tarifa. Ooit een relaxt vissersdorp, nu een verrukkelijk slenterstadje met hippe bars, gezellige restaurants en een topstrand binnen handbereik.

Playa de Bolonia is volgens velen het mooiste strand aan de Costa de la Luz. We ontdekten er dat het fijne witte zandstrand er nog grotendeels ongerept is. Tegen de duinen vonden we enkele restaurants die heerlijke tapas en verse vis serveren. De constante aanwezigheid van een lekker briesje maakte van Playa de Bolonia én Tarifa het mekka voor wind- en kitesurfers.

Noord-Afrika ervaren

Ook al sta je niet op de surfplank, dan nog is Tarifa een absolute aanrader. Na een dagje strand kun je de oude binnenstad ontdekken, met z’n levendige vismarkt en z’n wirwar aan straatjes die sterk doen denken aan Noord-Afrika. Overigens kun je in Tarifa Marokko bijna aanraken; het ligt slechts 14 km verder. Vandaar dat je met gemak een dagtocht naar het Marokkaanse Tanger kunt maken. Vanuit de haven van Tarifa varen veerboten af en aan. Een overtocht duurt circa één uur.

Hotel & vlucht & auto boeken?
Ga voor voordelig!

Ga voor gemak en pak het slim aan. Wij beschikken over speciale vliegtarieven die bij de samenstelling van een pakketreis (hotel & vlucht of autohuur & vlucht) extra voordelig zijn. Kom langs of mail voor meer informatie.


Check ook onze last minutesWalvissen spotten

Hier, op het smalste puntje van de Straat van Gibraltar, ontmoeten de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan elkaar. Het voedselrijke water is het leefgebied van dolfijnen en walvissen. Er komen zeven soorten walvissen en dolfijnen voor. Vier soorten blijven hier het hele jaar. Ideaal dus om die van dichtbij te spotten. Elke dag, van april tot oktober, vertrekken tours vanuit de haven van Tarifa.
Spot alvast walvissen en dolfijnen


Pueblos Blancos ontdekken

Ook het achterland snakt ernaar om verkend te worden. Je kunt met gemak diverse witte dorpen, de pueblos blancos, van Andalusië in een dagtrip verkennen. Zahora en Vejer de la Frontera liggen slechts 50 km verder. Vejer is inmiddels een nationaal monument en verkozen tot een van de mooiste dorpen van Spanje. Het heeft tot op de dag van vandaag zijn authentieke Moorse charme kunnen bewaren. De groene palmbomen, de sinaasappelen en de kleurige, bloemrijke patio’s contrasteren er fraai met de smalle straatjes en hun witgekalkte huizen.
Maak kennis met Vejer de la Frontera


Bekijk ons aanbod rond Tarifa
Meer aanbod in Andalusië
X

TravelXL


Colofon

Uitgever

TravelXL

E info@travelxl.nlRealisatie, vormgeving en techniek

Ruud Slagmolen Copy, Concept & Creatie / Delft

Vadding Len Blonk / LeiderdorpFotografie

Ruud Slagmolen, Shutterstock en anderenDistributie

Circa 82.000


Deze online Inspirations produceren wij met de grootste zorg. Maar aanbieders van producten en diensten kunnen hun aanbod en prijzen veranderen. De uitgevers kunnen daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuiste of achterhaalde gegevens. Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van TravelXL.