Inspirations cover
Ons Inspiratie Prikbord
5 droomeilanden
Meefietsen in Melbourne
4 x Spaans temperament
Laid back in Los Angelos
De wereld rond in 18 holes





TravelXL


Colofon

Uitgever

TravelXL

E info@travelxl.nl


Realisatie, vormgeving en techniek

Ruud Slagmolen Copy, Concept & Creatie / Delft

Vadding Len Blonk / Leiderdorp


Fotografie

Ruud Slagmolen, Shutterstock en anderen


Distributie

Circa 82.000

Deze online Inspirations produceren wij met de grootste zorg. Maar aanbieders van producten en diensten kunnen hun aanbod en prijzen veranderen. De uitgevers kunnen daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuiste of achterhaalde gegevens. Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van TravelXL.



Inspirations

De wereld rond in 18 holes
Aan de slag op paradijselijk groen




Wie tot voor kort beweerde dat je alleen kunt golfen met een hete aardappel in je keel is waarschijnlijk nu zelf niet meer van de green te slaan. Want de golfsport behoort al lang niet meer tot de happy few. En omdat het gras aan de overkant altijd groener is, een kijkje op zes mooie greens.

Wie tot voor kort beweerde dat je alleen kunt golfen met een hete aardappel in je keel is waarschijnlijk nu zelf niet meer van de green te slaan. Want de golfsport behoort al lang niet meer tot de happy few. En omdat het gras aan de overkant altijd groener is, een kijkje op zes mooie greens.

Pebble Beach, Californië

I’ll be back. De legendarische woorden van acteur, filmproducent en oud-gouverneur van Californië Arnold Schwarzenegger schieten meteen in je gedachten bij het zien van deze fraaie baan. Klein, maar fijn. Opvallend in het land dat vooral in groot en groter grossiert. In populariteit gaat dat zeker op. Pebble Beach, ruim 6.000 meter lang en gelegen op een landtong pal aan de Grote Oceaan, is de meest gefotografeerde green ter wereld. Geen gemakkelijke baan, want met je ambitie om een hole-in-one te slaan zou het best wel eens kunnen voorkomen dat de bal in het ruime sop van de oceaan verdwijnt.

Cypress Point, Californië

We blijven in de buurt. Californië gooit nu eenmaal hoge ogen als het om golf gaat. Deze wilde en romantische baan werd in 1923 door de legendarische architect Alister Mackenzie ontworpen aan de voet van de Santa Lucia bergketen. De rich & famous kwamen massaal af op de bekoorlijke baan, op de 150 meter hoge klippen van het schiereiland Monterey. Bing Crosby - bekend om zijn I’m dreaming of a White Christmas - droomde ook vaak van groen. Jarenlang organiseerde hij hier ‘zijn’ golftoernooi. De krijsende zeemeeuwen en het uitzicht op de beroemde ‘Lonely Cypress’, met op de achtergrond de Grote Oceaan, bepalen in belangrijke mate de golfambiance van deze misschien wel meest exclusieve golfcourse ter wereld.

Check Quail Loge & Golf Club, Carmel

Minicursus: leer de golftaal!

Green: zeer kort gemaaid gras rond de hole, het putje waar je de bal in moet zien te slaan.
Tee: een houten of plastic pennetje die je onder de bal kunt plaatsen als het lastig is om die te slaan.
Hole: het putje in de grond waar de bal in moet.
Putten: het spelen van de bal in het putje.
Chip: een korte slag.
Pitch: een korte hoge bal.
Clubs: de golfstokken.
Hole in one: in één slag de bal in het putje krijgen.



St. Andrews, Schotland

Vrijwel de meeste golfliefhebbers geloven dat de oorsprong van de stijlvolle sport in Schotland is te vinden, in het kustplaatsje St. Andrews. Vast staat dat de Schotse universiteit de oudste golfcourse ter wereld heeft. De ‘groene verleider’ biedt al vanaf 1533 golfplezier. Hier was de natuur de architect van de gerenommeerde baan. Hier vormden wind en golven een natuurlijk landschap dat zo mooi is dat het Amerikaanse Golf Magazine deze ‘Old Course’ al diverse malen in de top tien zette van de mooiste banen ter wereld.

Check golfhotel MacDonalds Rusacks****

Golf d’Antratx, Mallorca

Een beetje Tiger Woods ziet in deze 18-hole golfbaan een mooie uitdaging. Prachtige rotsformaties, waterpartijen en glooiende heuvels. Soms met meer dan zeventig meter hoogteverschil. Bij hole nummer 6 staat de vlag wel erg ver weg: zeshonderd meter. En dan te bedenken dat je deze baan in vijf slagen moet kunnen nemen. Als je hartstochtelijk de witte bal hoog boven je in de pijnbomen slaat, lijkt het niveau van Tiger Woods ver weg. Ach, geniet van de mooie omgeving. Deze Tiger heeft de top ook pas behaald na veel, héél veel oefenen.

Check Hotel Playa Golf, Palma de Mallorca

Ruim aanbod aan golfreizen

Verschillende touroperators bieden uitstekende golfreizen aan. Denk aan ProGolf, Pin High en Travel Impressions. Ook bij onder meer TUI, ROBINSON en ClubMED vind je clubs die pal aan mooie golfbanen liggen.



Vraag ons naar meer informatie


PS. Wist je dat wij ook wellness reizen verzorgen? En ook sportreizen en muziekreizen (opera, Andé Rieu), om maar iets te noemen.

Quinta do Lago, Algarve

Wel eens van Quinta do Lago gehoord? Nee? Dan behoor je vast niet tot de jetset. Want de rich & famous weten het golfparadijs aan de Portugese Algarve blind te vinden. Zelfs de Britse royals! Het luxueuze topresort is - met onder meer luxueuze winkels, drie 18-holes golfbanen en een tennisclub voor rijkeluiskinderen - een vreemde eend in de Algarve-bijt. Tussen al het keurig geknipte gras staan de villa’s van supersterren en multimiljonairs. Tijdens een verblijf in een luxueuze villa of hotel sla je wellicht een balletje met prinses Stéphanie van Monaco. Of met Madonna. Of met… tja, wie zal het zeggen?

Check Diamond Villas at Vilar Do Golf by Diamond Resorts****