Les 1 van de fotografie: houd de zon altijd in de rug. Mis! Die regel is een veelvoorkomende vergissing en levert vaak saaie beelden op. Tegenlicht levert vaak veel fraaiere beelden op. Kijk naar deze vrouw die in Marrakech door een straat met tapijthandelaren loopt. Het zonlicht (van achteren) schijnt op haar schouder en zorgt voor accenten op d’r haar. Ook de randen van de tapijten lijken allemaal een oplichtend randje te hebben.
Les 1 van de fotografie: houd de zon altijd in de rug. Mis! Die regel is een veelvoorkomende vergissing en levert vaak saaie beelden op. Tegenlicht levert vaak veel fraaiere beelden op. Kijk naar deze vrouw die Marrakech door een straat met tapijthandelaren loopt. Het zonlicht (van achteren) schijnt op haar schouder en zorgt voor accenten op d’r haar. Ook de randen van de tapijten lijken allemaal een oplichtend randje te hebben.
Je kunt natuurlijk kiezen voor de geglaceerde kalfslever met aardappelpuree. Maar de meeste bezoekers vallen voor de wereldberoemde schnitzels van Zum Figlmüller in Wenen. Ze gelden als de grootste en beste van heel Oostenrijk. En dat is tot ver buiten de landsgrenzen bekend.
Die ganze Welt komt op dit oude en beroemde adresje af. Hier wordt hij van varkensvlees gemaakt, zoals het ook hoort voor een originele Wiener schnitzel: dun geslagen en goudgeel gebakken. Zelf proberen? Doe de snelcursus schnitzel bakken op www.figlmueller.at. Of schuif aan in Wollzeile 5.
Je kunt natuurlijk kiezen voor de geglaceerde kalfslever met aardappelpuree. Maar de meeste bezoekers vallen voor de wereldberoemde schnitzels van Zum Figlmüller in Wenen. Ze gelden als de grootste en beste van heel Oostenrijk. En dat is tot ver buiten de landsgrenzen bekend.
Die ganze Welt komt op dit oude en beroemde adresje af. Hier wordt hij van varkensvlees gemaakt, zoals het ook hoort voor een originele Wiener schnitzel: dun geslagen en goudgeel gebakken. Zelf proberen? Doe de snelcursus schnitzel bakken op www.figlmueller.at. Of schuif aan in Wollzeile 5.
Shake it, baby… Naar New York? Proef alvast van deze Manhattan. De Manhattan, een neefje van de Martini, is al meer dan honderd jaar een populair drankje. Het verhaal wil dat de cocktail aan het einde van de 19e eeuw is bedacht in de Manhattan Club in New York voor Winston Churchills Amerikaanse moeder. • 50 ml whisky • 70 ml zoete vermout • 2 druppels Angostura Schenk alle ingrediënten in een shaker, voeg ijs toe en schud tot de shaker is gematteerd. Schenk het mengsel door de zeef in het glas. Garneer met een sinaasappelschilletje en een kers in het glas.
Shake it, baby… Naar New York? Proef alvast van deze Manhattan. De Manhattan, een neefje van de Martini, is al meer dan honderd jaar een populair drankje. Het verhaal wil dat de cocktail aan het einde van de 19e eeuw is bedacht in de Manhattan Club in New York voor Winston Churchills Amerikaanse moeder. • 50 ml whisky • 70 ml zoete vermout • 2 druppels Angostura Schenk alle ingrediënten in een shaker, voeg ijs toe en schud tot de shaker is gematteerd. Schenk het mengsel door de zeef in het glas. Garneer met een sinaasappelschilletje en een kers in het glas.
Hoe zeg je gehaktballetjes in het Spaans? Gewoon even inspreken en de Spaanse ‘dame’ leest het woord of zelfs de hele zin aan de ober voor. Google Translate is er ook als handige app (voor iOS en Android). Voor offline gebruik kun je een taalbestand downloaden.
Hoe zeg je gehaktballetjes in het Spaans? Gewoon even inspreken en de Spaanse ‘dame’ leest het woord of zelfs de hele zin aan de ober voor. Google Translate is er ook als handige app (voor iOS en Android). Voor offline gebruik kun je een taalbestand downloaden.