Go West: trek de natuur in!
Wij inspireren je graag!
Slow Travel in de City!
FOX zet families centraal
Travel Report:
Droomeiland Brač






Colofon

Uitgever

TravelXL

E info@travelxl.nl


Realisatie, vormgeving en techniek

Ruud Slagmolen Copy, Concept & Creatie / Delft

Vadding Len Blonk / Leiderdorp


Fotografie

Ruud Slagmolen, Shutterstock en anderen


Distributie

Circa 82.000

Deze online Inspirations produceren wij met de grootste zorg. Maar aanbieders van producten en diensten kunnen hun aanbod en prijzen veranderen. De uitgevers kunnen daarom geen aansprakelijkheid aanvaarden voor eventuele onjuiste of achterhaalde gegevens. Niets uit deze uitgave mag worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van TravelXL.



Inspirations

Dé trend voor nu:
Slow Travel in de City!




Slow Travel is een trend die zich al eerder inzette. Dit jaar ook in de steden. Tijdens je citytrip werk je niet meer als een bezetene alle hoogtepunten af, maar doe je het rustig aan. Alles gaat in een trager tempo, zodat er meer tijd is voor werkelijke ontdekkingen. Kwaliteit boven kwantiteit. Ga onthaasten in deze wereldsteden!

Slow Travel is een trend die zich al eerder inzette. Dit jaar ook in de steden. Tijdens je citytrip werk je niet meer als een bezetene alle hoogtepunten af, maar doe je het rustig aan. Alles gaat in een trager tempo, zodat er meer tijd is voor werkelijke ontdekkingen. Kwaliteit boven kwantiteit. Ga onthaasten in deze wereldsteden!

Neem een duik in Singapore

Even genoeg van de menigte én de hitte? In Singapore ga je simpelweg het dak op en plons je in een zwembad. Luxe hotels steken elkaar de loef af met de mooiste infinitypools. Naast heerlijke loungestoelen en een cocktailbar geniet je er van een uitzicht waar je geen genoeg van krijgt. Zeker niet als je een duik neemt in het zwembad op het dak van het luxueuze Marina Bay Sands. Voor de duik met uitzicht moet je wel gast van het hotel zijn. Als niet-gast kun je naar het observation deck dat hetzelfde waanzinnige uitzicht biedt. Kosten: 23 Singapore dollar.



Check Marina Bay Sands Ons aanbod in Singapore

Spring op de fiets in Rome

Het nadeel van echt mooie steden is dat de hele wereld ze graag wil zien. In Rome is dat niet anders. Bij de Sint Pieter, het Colosseum en de Trevi Fontein is het vaak dringen. Maar ja, ook jij wil die hoogtepunten graag ervaren. Ons advies: spring op de fiets. Daarmee duik je na elke toeristische topper meteen weer de rustige straatjes in en peddel je relaxt naar je volgende stop. Bovendien kom je zo ook gemakkelijker bij de minder bekende bezienswaardigheden. Wat dacht je van de hippe wijk Monti? Vlak bij het Colosseum vind je deze ‘geheime’ wijk, boordevol leuke restaurantjes, gezellige wijnbars en sfeervolle vintage winkels.



Kies een fietstour Ons aanbod in Rome

Vaar naar het strand in Sydney

Bezoek je het Australische Sydney, dan moet je even met je voeten in het zand gaan liggen. Dat kan natuurlijk bij het overbekende Bondi Beach, maar leuker is het om de veerpont te nemen naar Manly, een rustige buitenwijk met een gezellig strand. Je vindt de veerboot bij de Circular Quay, aan de voet van het beroemde Sydney Opera House. De tocht voert je door de prachtige, natuurlijke haven van de stad en brengt je - héél relaxt - in zo’n dertig minuten bij Manly. Terug pak je nog even een terrasje met uitzicht op de imposante Sydney Harbour Bridge.



Ons aanbod in Sydney

Ga roeien in Madrid

Het enorme Parque del Retiro is een heerlijke plek om even bij te komen van je slentertocht door Madrid. Het 130 hectare grote Retiro park - bijna 200 voetbalvelden bij elkaar - hoorde ooit bij het paleis Real Sitio del Buen Retiro dat in 1632 voor koning Felipe IV buiten de stadsmuren werd gebouwd. De statige lanen, standbeelden, rozentuin en mooie fonteinen ademen nog steeds die Koninklijke allure. Huur een roeibootje bij het kunstmatige meer Estanque del Retiro en peddel er relaxt op het water met het enorme monument voor koning Alfonso XII als theatraal decor. Een heerlijke plek om van de zon en het stadspark te genieten.



Ons aanbod in Madrid

Bekijk de tulpen in Ottawa

Het Tulip Festival in het Canadese Ottawa is het grootste tulpenfestival ter wereld en vindt elk jaar in mei plaats. Tijdens de oorlogsjaren verbleef (toen nog) prinses Juliana met haar kinderen hier in een villa. Adres: 151 Acacia Avenue. Als dank voor die gastvrijheid stuurt de Koninklijke familie nog steeds jaarlijks tulpen naar de stad. Alleen al in Commisioners Parc vind je er meer dan 250.000, verdeeld over zo’n zestig soorten. De hele stad telt er dan meer dan 1 miljoen. Ook op andere plekken zie je dus enorme bloembedden met ‘onze’ tulpen, zoals bij Parliament Hill. Een kleine beklimming brengt je naar de neogothische gebouwen van het parlement die je ook kunt bezichtigen. Tijdens het Tulip Festival worden ook concerten en andere events georganiseerd.



Meer over het Tulip Festival Ons aanbod in Ottawa

Ga naar de markt in Nice

Wat is belangrijker tijdens je stedentrip? Zoveel mogelijk foto’s maken of genieten van het moment? Het idee van Slow Travel is om los te komen van je reisgids, niet te veel te plannen en ruimte te laten voor improvisatie. Ga bijvoorbeeld boodschappen doen bij kleine winkeltjes in de buurt of op de lokale markt, zoals hier in het Franse Nice. Neem daarna de tijd voor een picknick en om te genieten van de verse, lokale producten.



Maak ook een cruise naar Monaco Ons aanbod in Nice

4 x voordeel met Slow Travel




Je citytrip wordt authentieker. In plaats van blind de aanwijzingen van je reisgids te volgen neem je deel aan het lokale leven.


Door de tijd te nemen, ervaar je een gevoel van vrijheid.


Je ontmoet meer mensen; je staat immers meer open voor anderen. En dat komt weer doordat je meer tijd hebt.


Het is heel ontspannend. Je komt veel meer uitgerust terug van je stedentrip, dan wanneer langs alle toeristische hotspots rent die je echt moet hebben gezien. Iets gemist? Dan kom je later toch weer eens terug!


Check al onze stedentrips